De voortraject stage op De Eemhof is weer gestart

Door Maaike Hesseling, begeleider voortrajecten stage en arbeidstraining

 

Met open armen

De voortraject stage op De Eemhof is weer gestart. We hebben er al drie dinsdagen opzitten.

Op verschillende plekken op het park kunnen leerlingen van Mijn School stage lopen. Van de afdeling groen, de keuken, de wasserij, logistiek, de supermarkt tot de fietsenmaker.

Zes diverse plekken waar onze leerlingen de eerste stappen maken richting vrije stage.

De werknemers op De Eemhof ontvangen onze leerlingen met open armen en maken ze wegwijs in het werkende leven. Wat wordt er nu van me verwacht als ik stage loop. Met geduld en aandacht maken de leerlingen o.a. kennis met b.v. snijtechnieken in de keuken, vaktermen, collega’s, omgaan met regels en afspraken en steeds een stapje zelfstandiger werken.

Ik ga langs op de stage plekken, ik observeer en stel vragen. Waar nodig blijf ik wat langer hangen en geef ik tips. En ik geniet ervan om ze elke dinsdag weer een stukje te zien groeien. Ze worden letterlijk een stukje groter. De rug wordt rechter, de schouders gaan omhoog en op het gezicht verschijnt een glimlach.

Wat een ontvangst met open armen al niet kan doen.